Реєстрація /

Найбільший вибір квартир – в центрі столиці і в Дарницькому районі

Лідирують в пропозиції трикімнатні квартири.

Кількість виставлених на продаж столичних квартир в лютому зменшилася на 3,3%, порівняно з січнем і склала 16 тис. 490 квартир. Про це у своєму щомісячному звіті повідомили аналітики ІАП «Столична нерухомість».

В структурі пропозиції житлової нерухомості Києва переважають квартири, розташовані на Правому березі – 44%. Квартири, розташовані на Лівому березі складають 30% від загальної кількості, в Центрі Києва – 26%. Збільшення кількості квартир спостерігалося на Правому березі Києва, на 0,8%. На Лівому березі і в Центрі Києва рівень пропозиції знизився на 8,5% і 3,9% відповідно.

Аналіз пропозиції з поділом за кількістю кімнат загалом по Києву показує, що в загальному обсязі 1-кімнатні квартири займають 26%, 2-кімнатні – 32%, 3-кімнатні – 34% і 4-кімнатні – 8%. Порівняно з попереднім місяцем, кількість однокімнатних квартир зменшилася на 5,2%.

Найбільша кількість квартир за підсумками лютого пропонувалося в Дарницькому (16%), у Печерському та Шевченківському (по 15%) районах. У Голосіївському – 14%, Дніпровському та Солом'янському – по 9%. Найменша частка виставлених на продаж квартир – у Святошинському (7%), Оболонському (6%), Деснянському (5%) і Подільському (4%) районах. Збільшення пропозиції спостерігалося у Святошинському (на 7,4%) і Подільському (на 3,8%) районах. В інших районах зменшення кількості виставлених на продаж склало від 1,4% до 9,8%.

Нагадаємо, що ціни на вторинне житло у доларовому еквіваленті залишаються стабільними.