Реєстрація /

Швейцарці скаржаться на свої житлові умови

Частина населення скаржиться на переповненість житла.

Порядку 5,9% населення Швейцарії проживе в переповнених квартирах. Жителів однією з найблагополучніших країн світу турбує не тільки тіснота, а й погана звукова ізоляція в будинку. На шум скаржиться 20% всіх швейцарців.

«Переповнена квартира» за сучасними європейськими мірками передбачає, що на сім'ю з трьох осіб, де діти ще не досягли 12 років, припадає менше трьох кімнат. У нормальній ситуації на кожного самотнього повнолітнього члена сім'ї, пару, а також різностатевих дітей віком від 12 до 17 років повинна припадати як мінімум одна кімната. Діти до 12 років можуть розміщуватися по двоє. Для різностатевих дітей від 12-ти необхідні окремі кімнати.

У Швейцарії даний показник зовсім невисокий в порівнянні з іншими європейськими країнами. Наприклад, у Німеччині від нестачі житлоплощі страждають 6,6% населення, у Франції – 8,1%, а в Італії – 26,2%.

Підвищеною вологістю і протіканнями в квартирах незадоволені 12,8% швейцарців і французів. Серед німців подібні скарги виникають у 13,5%, а у італійців – 21,4%. Рідко бачать сонце з вікна 7,7% швейцарців, тому вважають свою квартиру «занадто темною».

Раніше повідомлялось, що придбати своє житло можуть лише 10% українців.