Зарегистрироваться /

Текст письма журналистов в Министерство юстиции Украины

Міністерство юстиції України

01001, м. Київ, вул. Городецького, 13

Міністру юстиції України

Лавриновичу О.В.

 

  

 

 

 

щодо надання інформації

 

 

 

Шановний Олександре Володимировичу!

 

Останнім часом ЗМІ поширюється неперевірена інформація щодо кількості угод, укладених між покупцями та продавцями об’єктів нерухомості в м. Києві.

З метою об’єктивного висвітлення загальних характеристик, тенденцій та  прогнозування ринку, засобам масової інформації вкрай необхідно мати офіційні відомості щодо ситуації навколо кількості проведених операцій з об’єктами нерухомого майна.

Відповідно до ст. 40 Конституції України – Усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до п. 3 наказу Міністерства юстиції України N 7/5 від 07.02.2002 року «Про затвердження Тимчасового положення про порядок реєстрації прав власності на нерухоме майно» держателем Реєстру прав власності на нерухоме майно є Мін'юст, який забезпечує функціонування Реєстру.

Згідно із Положенням про Міністерство юстиції України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2006 року N 1577, Міністерство юстиції відповідно до покладених на нього завдань:

- сприяє розвитку юридичних послуг з метою реалізації прав, свобод  і законних інтересів громадян та юридичних осіб, організовує в установленому порядку в системі органів юстиції надання громадянам і юридичним особам додаткових платних послуг правового і технічного характеру;

- організовує розгляд звернень громадян з питань, що належать до його компетенції і пов’язані з роботою управлінь юстиції, а також підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства, вживає відповідних заходів.

Крім того, Відповідно до ст. 9 Закону України «Про інформацію» передбачено, що всі громадяни України, юридичні особи і державні органи мають право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення та зберігання відомостей, необхідних їм для реалізації ними своїх прав, свобод і законних інтересів, здійснення завдань і функцій.

З огляду на вищезазначене та задля уникнення маніпуляцій та сприяння професійному висвітленню подій на ринку нерухомості, ми просимо Вашого сприяння у наданні  інформації про кількість зареєстрованих прав власності на об’єкти нерухомого майна у місті Києві, з січня 2010 року по жовтень 2010 року (включно) на підставі правовстановлюючих документів наведених нижче:

  1. договорів купівлі-продажу квартир;
  2. договорів купівлі-продажу об’єктів комерційної нерухомості;
  3. договорів дарування;
  4. свідоцтва про право на спадщину;
  5. оформлених свідоцтв про право власності.

Інформація, яка нас цікавить, не порушує громадські, політичні, економічні, соціальні, духовні, екологічні та інші права, свободи і законні інтереси інших громадян, та не становить державну таємницю.

Зазначена інформація буде використана для аналітичних досліджень розвитку вітчизняного ринку нерухомості, які ми проводимо безоплатно в інтересах усіх учасників ринку та широкої громадськості.

За Вашою згодою ця інформація буде опублікована в провідних друкованих та електронних засобах масової інформації.

Сподіваємося на розуміння необхідності в оприлюдненні цих даних.

 

Контактна особа: керівник інформаційно-аналітичного порталу «Столична нерухомість» Володимир Германов (ст.т. 067 3797981). Адреса для листування: 01133, м. Київ, вул. Кутузова, 18/7, літера В.

 

З повагою,

1. Володимир Германов, керівник Інформаційно-аналітичного порталу «Столична нерухомість»

 

2. Ніна Міщенко, оглядач відділу «Ринки», газета «Экономические известия»

 

3. Тетяна Акімова, редактор щотижневика «УНІАН-Будівництво», Інформаційне агентство УНІАН

 

4. Тетяна Стойко, редактор випуску «Інтерфакс-Нерухомість та Будівництво», ІА «Інтерфакс-Україна»

 

5. Дарина Кутецька, оглядач щотижневика «Експерт-Україна»

 

6. Наталія Кушнір, редактор модулю «Будівництво» бізнес-порталу www.ugmk.info

 

7. Ганна Левченко, журналіст

 

8. Юлія Василенко, керівник інформаційної служби ІАП «Столична нерухомість»

 

9. Леся Панченко, прес-секретар Агентства нерухомості «Благовіст»

 

10. Дмитро Дєнков, журналіст «Економічної правди»

 

11. Олена Романюк, редактор відділу «Інтернет-проект» редакції газети «Бізнес»

 

12. Тетяна Сидоренко, кореспондент журналу «Деньги. UA»

 

13. Таїсія Герасимова, журналіст сайту finance.tochka.net

 

14. Євген Рідош, шеф-редактор Times Media Group

 

15. Костянтин Ряполов, кореспондент газети «Сегодня»

 

16. Максим Сухенко, головний редактор департаменту журналістських розслідувань, канал «1+1»

 

17. Владислав Кордик, керівник програми «Нерухомість», телеканал UBC

 

 

«_26__» листопада 2010 р.

Теги