Реєстрація /

Україна отримає 162 мільйони євро на відновлення соціальної інфраструктури

Також отримали мобільні котельні.

Кабмін ухвалив рішення, які дозволять отримати від Європейського інвестиційного банку близько 162 млн. євро. Це кошти в рамках дійсних програм відновлення України. Йдеться про реконструкцію та будівництво шкіл, лікарень, дитячих садків, адмінбудівель, ЦНАПів, очисних споруд та інших об'єктів.

Про це повідомив Денис Шмигаль, Прем'єр-міністр України.

Загалом завдяки цим коштам від ЄІБ зможуть цього року завершити роботу на 28 проектах та розпочати реалізацію 186 нових проектів для покращення якості життя українських громад.

Сполучені Штати передали українським громадам 22 мобільні котельні та готують нові поставки. Данія внесе до Фонду підтримки енергетики України 7 млн. євро. Загальний обсяг підтримки через Фонд уже перевищив 320 млн євро.

Є розширені можливості для імпорту електроенергії із ЄС. Наразі ми можемо імпортувати до 1,2 ГВт потужності, а рік тому це було 500 МВт.

Затвердили також постанову, якою спрощується завезення в Україну енергетичного обладнання, зокрема, генераторів та трансформаторів. Тепер для низки цих товарів не потрібне право на відповідність та маркування знаком відповідності.

Раніше повідомлялося, як підключити електроенергію у квартирі в новобудові.

Джерело

Теґи