Реєстрація /

У столиці на реконструкції ліфтів у житлових будинках розтратили 4,3 мільйонів гривень

підозрюють 5 осіб.

Слідчі столичного главку поліції викрили організовану злочинну групу, яка розтратила державні гроші на реконструкції ліфтів у житлових будинках. Фігурантами виявились п’ятеро осіб – два керівника комунального підприємства та троє приватних підприємців. Вартість спричинених збитків становить понад 4,3 млн гривень. Підозрюваним загрожує ув'язнення на строк від 7 до 12 років.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби поліції Києва.

Як йдеться у повідомленні, під час досудового розслідування поліцейські встановили, що зловмисники змовились між собою про розтрату державних коштів, призначених на капітальне будівництво та реконструкцію ліфтів у житлових будинках міста Києва. 

У період з 2021 по 2023 роки фігуранти, зловживаючи службовим становищем, закупили з Туреччини комплекти пасажирських ліфтів на 9 поверхів вартістю 10 тисяч доларів, що є значно меншою за вартість поставленого ліфтового обладнання в рамках виконання договорів реконструкції.

У пресслужбі також підкреслили, що відповідно до проведених експертиз загальна вартість спричинених збитків охоронюваним громадським інтересам становить більш ніж 4,3 млн гривень.

І додали, що слідчі столичної поліції повідомили п’ятьом зловмисникам про підозру, їм загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Раніше повідомлялося, що реєстр завданих росією збитків почне діяти в першому кварталі 2024 року.

Джерело