Реєстрація /

На вулиці Воскресенській невідомі захопили майже 2 гектари землі


Підозрюють незаконне будівництво.

Невідомі огородили парканом земельну ділянку площею майже 2 га по вулиці Воскресенській, 2-А. Місцеві жителі вважають, що на цій території заплановано незаконне будівництво. Депутат Київради Юрій Федоренко зажадав від директорів декількох департаментів Київської міськдержадміністрації (КМДА) провести виїзне обстеження цієї земельної ділянки, встановити чи законно встановлений навколо нього паркан і перевірити наявність дозвільних документів на проведення робіт.

«До мене, як до депутата Київської міської ради, звернулися мешканці Дніпровського району щодо незаконної забудови земельної ділянки на вул. Воскресенської, 2-А (кадастровий номер ділянки 8 млрд: 66: 134: 0005», – йдеться в депутатському зверненні.

За інформацією Федоренко, дана земельна ділянка площею 1,95 га знаходиться в комунальній власності і передана в користування ТОВ «Підрядне спеціалізоване ремонтно-будівельне управління №3 Київзеленбуд».

Її цільове призначення – «для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості».

Депутат повідомив, що невідомі особи встановили будівельний паркан в межах зазначеної території. Він підозрює самозахоплення земельної ділянки з метою незаконного будівництва.

Стаття по темі: Земельний податок в 2021 році: коли і скільки сплачувати власникам землі

Раніше повідомлялося, що Київська міська прокуратура вимагає в суді повернення територіальній громаді земельних ділянок загальною площею майже 1 га та вартістю 47 млн грн на території парку ім. Андрія Малишка у Дніпровському районі м. Києва.

Джерело