Реєстрація /

На Осокорках буде парк, облаштований за кошти інвестора

Підтримано ініціативу місцевих мешканців.

Місто готове підтримати громадську ініціативу щодо створення парку «Осокорки».

Про це під час онлайн брифінгу повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він розповів, що до міста звернулися представники громадської організації «Національний парк збереження та збагачення флори і фауни «Осокорки» з ініціативою створення рекреаційної зони для відпочинку киян.

Ідеться про створення комфортного простору для відпочинку навколо озера Тягле, який поєднає активний відпочинок для всіх киян та збереження природного середовища навколо водойми.

«Дарницький район – спальний масив, у якому єдина велика зелена зона для відпочинку – Парк Партизанської слави. Проспект Бажана з інтенсивним трафіком, щільна забудова та мала кількість зелених зон негативно впливають на екологію району. Звичайно, ми підтримуємо ініціативи зі створення нових зелених зон, адже спальні масиви – це не тільки місце, куди люди приїжджають ночувати. Тут вони відпочивають, активно проводять час із родинами та займаються спортом», – зазначив перший заступник голови КМДА.

Проєкт передбачає створення сучасного багатофункціонального парку.

У Києві планується створення парку у 300 га. Це унікальна можливість для мешканців Києва, мегаполіса, отримати доступ до природи фактично в межах міста.

Парк облаштує інвестор.

Стаття по темі: Земельний податок в 2021 році: коли і скільки сплачувати власникам землі

Раніше киянам розказали, що вже зробили на Подільському мосту.

Джерело