Реєстрація /

Києву повернуть землю на вулиці Теодора Драйзера


Виділили землю незаконно.

Київська міська прокуратура звернулася в Господарський суд столиці з позовом про визнання незаконним та скасування рішення Київської міської ради про надання приватному підприємству в оренду земельної ділянки площею 2 га і вартістю 60 млн гривень. Він розташований на перетині вул. Теодора Драйзера та Електротехнічної у Деснянському районі.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

«Встановлено, що Київською міською радою без проведення земельних торгів надано приватному підприємству земельну ділянку для будівництва, обслуговування та експлуатації торговельного центру і торгового майданчика в зв'язку з наявністю у нього на праві власності самовільно побудованого нерухомого майна загальною площею 1000 кв. м», – сказано в повідомленні

Відзначається, що при цьому, площа земельної ділянки, наданого підприємству в оренду, перевищує площу нерухомого майна, яке на ній розташовано, більш ніж в 20 разів.

Однак, відповідно до вимог законодавства, для отримання в оренду земельної ділянки комунальної власності в розмірах, що перевищують площу нерухомого майна, для нового будівництва, передбачено проведення земельних торгів.

Підготовче судове засідання за позовом прокуратури призначено на 8 лютого 2021 року.

Стаття по темі: Земельний податок в 2021 році: коли і скільки сплачувати власникам землі

Раніше повідомлялося, що Київська міська прокуратура вимагає в суді повернення територіальній громаді земельних ділянок загальною площею майже 1 га та вартістю 47 млн грн на території парку ім. Андрія Малишка у Дніпровському районі м. Києва.

Джерело