Реєстрація /

ДІАМ зупинила дію містобудівних умов для проектування офісу на вулиці Філатова

Багатоповерхівку хотіли побудувати під виглядом кіоску з квітами.

Протягом минулого місяця головними інспекторами будівельного нагляду ДІАМ, за результатами проведення позапланових перевірок державного архітектурно-будівельного нагляду уповноважених органів містобудування та архітектури в Києві зупинено дію містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкту будівництва.

Департамент містобудування та архітектури видав містобудівні умови та обмеження (МУО) для проектування об’єкта будівництва, а насправді – малої архітектурної форми – магазину «Квіти» під назвою «Реконструкція нежитлової будівлі (літера А) під будівлю торгівельного призначення з адміністративними приміщеннями» на вул. Академіка Філатова, 5.

В результаті павільйон, в якому продавались квіти, перетворився на багатоповерхову споруду – офісний центр. А земельна ділянка, де велось будівництво, призначена для житлової забудови.

Ба більше, під час перевірки з’ясувалось, що Департамент містобудування та архітектури при КМДА порушив порядок видачі та затвердив зазначені містобудівні умови та обмеження до внесення відомостей про це в Єдину державну систему у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Зазначимо, що відповідно до законодавства створенням містобудівних умов та обмежень можливо тільки в електроному вигляді з використанням ЄДЕССБ.

Раніше повідомлялося, що Кільцеву дорогу повністю відкрили після ремонту.

Джерело