Реєстрація /

Будівельна галузь відчуває брак працівників

Відбувся відтік робітників.

Після війни в будівельній галузі може виникнути кадровий дефіцит через відтік робітників за кордон та відмови в наданні військовим відповідного захисту. Попри це девелопери прагнуть наймати працівників із свого регіону чи країни і надалі. Тож нестача кваліфікованих спеціалістів спонукає будівельну сферу розглядати можливості створення навчальних центрів для підготовки молоді.

Про це в інтерв’ю розповіла комерційний директор компанії «Інтергал Буд» Анна Лаєвська.

«Коли розпочалася повномасштабна війна, була досить невизначена ситуація. Багато людей робітничих спеціальностей виїхали з регіону чи за кордон. Наші генпідрядники говорили про втрату до 40% свого робітничого штату навесні-влітку минулого року. До того ж, в Міноборони вважають, що ми не є стратегічною галуззю і нам відмовили в наданні бронювання на наших будівельників", – розповіла Лаєвська. 

І додала, що сьогодні вже є дефіцит з-поміж працівників. Так, особливо не вистачає оздоблювальників, слюсарів, електриків та техпрацівників. 

«Наразі вдається відшукати тих, кого можна залучити до будівництва. Можливість залучати робітників з інших країн ми не розглядали. Хоча нам пропонували і робітників з Турції тощо. Як варіант, краще розглянути облаштування спеціальних навчальних центрів для молоді. Адже сьогодні є брак дійсно кваліфікованих працівників», – резюмувала експертка.

Раніше повідомлялося, що на Київщині конфіскували два газобетонні заводи російського олігарха.

Джерело