Реєстрація /

Розробку містобудівної документації, можливо, профінансує держбюджет

Ідею позитивно сприйняли в уряді.

Оскільки на розробку містобудівної документації (генеральних планів, зонінгу, детальних планів територій) у багатьох населених пунктів нема коштів, можливо, ці заходи фінансуватимуться централізовано – з державного бюджету. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповіла Тетяна Коротка, заступник бізнес-омбудсмена.

«Наразі це лише як ідея. Поки що ми обговорили з віце-прем’єр міністром питання, чи не можна, теоретично, залучати на розробку містобудівної документації централізовані кошти – через державний фонд регіонального розвитку. Ця ідея отримала підтримку в уряді. Ми плануємо просувати її далі – не лише в уряд, а й у професійне співтовариство, щоб зрозуміти чи такий спосіб фінансування стане виходом і допоможе вирішити проблему відсутності містобудівних документів. Адже цей фактор гальмує розвиток будівельної галузі, оскільки без містобудівної документації, згідно з законом, місцеві органи влади не можуть відводити землю», – зазначила заступник бізнес-омбудсмена.

Раніше повідомлялося, що зонінг для Києва розроблять ще в цьому році, але остаточно затвердять і приймуть вже у наступному.