Реєстрація /

Капіталовкладення в елітну нерухомість Києва: вересень 2015 р.

У вересні 2015 р. обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав 6 млн. 876 тис. дол. Це на 81% перевищує результати серпня. За підсумками місяця частка елітного сегменту в загальній кількості угод склала 7%. Частка капіталовкладень склала 23% від загальної суми, вкладеної в ринок нерухомості протягом місяця.

В структурі ринку елітної нерухомості у вересні квартири зайняли 63%. Попитом користувалися як сучасні будинки (від 2006 року побудови), так і більш рання забудова, переважно «сталінки».

Особливою популярністю користувався традиційно Печерський район – вул. Старонаводницька, Грушевського, Круглоуніверситетська, Мазепи, бул. Лесі Українки. У Шевченківському районі покупці віддавали перевагу об'єктам на вул. Володимирська, Рейтарська, Стрілецька, бул. Т. Шевченка. Також були договори з придбання нерухомості на Оболонській набережній (Оболонський р-н).

Покупці дорогих апартаментів вибирали житло площею 120-250 кв. м з хорошими видовими характеристиками, вдалим плануванням, як з ремонтом, так і без. Вартість таких пропозицій – від 1700 до 2800 дол./кв.м.

Нежитловий фонд склав 10% ринку елітної нерухомості у вересні. Тут покупцям були цікаві як офісні площі, так і комерційні приміщення під магазини і кафе. Перевагу покупці віддавали пропозиціям з окремим входом, паркуванням і високим людинопотоком. Переважно це були об'єкти в діловому центрі столиці – вул. Антоновича (Горького) і Велика Васильківська (Червоноармійська). Площа таких приміщень 140-250 кв. м, ціна – від 1400 до 1600 дол./кв. м.

Будинки склали 27%. У цій категорії покупці віддавали перевагу заміським особнякам в Обухівському напрямку (сел. Лісники, Козин) і Голосіївському районі столиці – як з дизайнерським ремонтом, так і під чистове оздоблення. Площа таких будинків – від 300 до 700 кв. м, площа ділянок від 6 (у місті) до 15 (в передмісті) соток. Такі особняки купували за середньою ціною 1100 дол./кв. м за містом і 1700-2400 дол./кв. м (в межах столиці).

«Як ми і прогнозували, після відпускного серпня, активність на ринку елітної нерухомості Києва у вересні суттєво зросла. Це дає можливість говорити про вдалий початок нового ділового сезону, а також позитивно оцінювати перспективи ринку дорогої нерухомості. Є передумови для збереження тенденції в жовтні-листопаді, проте темпи росту трохи сповільняться. Також є передумови для позитивних очікувань від ринку нежитлових об'єктів, які будуть поступово, впродовж осені-зими перетягувати на себе частину попиту з сегменту будинків», – прогнозує Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.